Sélectionner une page

Francais pagina

Welkom bij Pro Mosaico International. We zijn een vereniging van zowel bewonderaars als beoefenaars van ambachtelijke mozaïeken, gemaakt met hamer en kapblok.

Mozaïek is eeuwenoud maar staat niet stil. De oude Romeinen produceerden mooie mozaïekvloeren in marmer. Enkele eeuwen later maakten Byzantijnen gebruik van gekleurd glas (smalti) tegen muren en plafonds in kerken. Vervolgens raakte het enkele eeuwen op de achtergrond, tot de Renaissance en de Art Nouveau er nieuw leven in blazen.

Wie of wat is Pro Mosaico International?

PMI verenigt mensen die gepassioneerd zijn door de ambachtelijke mozaïekkunst, om zo de mozaïekkunst breder bekend te maken. Die passie uit zich onder meer in:

I
Waardering voor de rode draad van mozaïek doorheen de kunstgeschiedenis, startend in de oudheid, en springlevend in de 21-ste eeuw
I
Bewondering voor de kunstambacht met hamer en kapblok
I
Een onweerstaanbare drang tot het maken van mozaïeken

Wat kan Pro Mosaico International voor jou betekenen?

PMI staat de uitvoerende mozaïeker bij in deze passie:

I
Maak deel uit van een mozaïeknetwerk, in Vlaanderen, Nederland, Wallonië en Frankrijk met contacten tot in Spilimbergo, dé mozaïekschool van Italië
I
Leer bij in workshops door ervaren docenten
I
Stel mee tentoon tijdens de Week van de Mozaïekkunst
PMI staat de bewonderaar bij in deze passie:
I
Blijf op de hoogte van tentoonstellingen in binnen- en buitenland
I

Kom kijken naar onze jaarlijkse tentoonstelling in Wilrijk, eind april, Week van de Mozaïekkunst

I
Ga mee op mozaïekuitstap

Hoe neem je deel aan Pro Mosaico International?

Je kan Promosaico ondersteunen door 17 euro lidgeld over te schrijven op rekeningnummer IBAN BE08 8601 1715 0013. Zet je naam en adres bij de mededeling. Je kan ook steunend lid worden voor 50 euro, of erelid voor 100 euro.